Disminueixen a Sant Cugat les víctimes de violència masclista

El nombre de víctimes de violència masclista baixa durant el primer semestre de l’any

Durant els primers sis mesos del 2017 s’han atès 38 casos, nou menys que el mateix període de l’any passat
El 2016 però el nombre de víctimes ateses per casos de violència masclista va augmentar respecte l’any anterior

Aquest dimarts al vespre s’ha presentat el darrer informe Impacte de la violència vers les dones a Sant Cugat, la setena edició que s’ha presentat aquest dimarts amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25-N). Segons les dades els casos de violència masclista es mantenen per sota dels 100, des de ja fa tres anys, malgrat que durant el 2016 hi va haver un repunt respecte l’any anterior.

En concret, durant el primer semestre del 2017 es van detectar 38 casos, el que representa nou dones menys ateses respecte el mateix període de l’any anterior. Pel que fa al 2016, els casos atesos van augmentar en cinc arribant als 93 dels 88 que hi va haver el 2015. Les dades que s’han presentat recullen el nombre de víctimes de violència de gènere detectades per les unitats que conformen la Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere de Sant Cugat. Cal tenir en compte però, que el còmput no té en compte les dones ateses pels Centre d’Atenció Primària.

La tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha remarcat que “des de l’Ajuntament treballem amb tots els agents implicats en la lluita contra la violència de gènere. Per acompanyar aquestes supervivents, i ajudar-les en el camí que han de recórrer.” Pellicer ha afegit que “és cert, que no podem estar satisfets. L’objectiu sempre ha de ser que no hi hagi cap víctima. Per tant no podem abaixar la guàrdia i s’ha de treballar en aquesta línia.”

Pel que fa al perfil de les dones ateses durant el primer semestre de l’any, l’informe recull que una cinquena part de les víctimes és menor de 25 anys, mentre que la meitat tenen entre 25 i 44 anys. El 21% té entre 45 i 64 anys i un 3% és major de 65 anys. De fet la mitjana d’edat de les dones que han patit violència de gènere és de 36,9 anys.

Un dels aspectes més destacats és que gairebé la meitat (47,4%) de les dones ateses denuncien el cas, i al 50% de les que demanen un Ordre de Protecció se’ls concedeix.

Segons l’informe, el 2016 es van atendre 93 dones per casos de violència de gènere, és a dir 5 més que l’any anterior. Durant el primer semestre es van detectar 47 casos mentre que el segon semestre van ser 46. El 2015 es van detectar 88 casos a la nostra ciutat.

 

Author: Ajuntament de Sant Cugat

Deixa un comentari

*