La Diputació de Barcelona, amb els CP World Games 2018

La Diputació de Barcelona, amb els CP World Games 2018

La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, ha encapçalat avui, juntament amb el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz, i el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Oriol Marcé, la presentació dels World Games 2018 que ha tingut lloc a l’edifici Can Serra, seu de la corporació.

Els Jocs Mundials per a persones amb paràlisi cerebral (CP World Games) es disputaran a Sant Cugat del Vallès del 7 al 13 d’agost.

Durant la seva intervenció, Maite Fandos, ha destacat la importància per a la corporació de «donar suport aquest tipus de grans esdeveniments que promocionen les ciutats i municipis de tota la demarcació de Barcelona, generant activitat i repercutint de manera favorable a la vida de la ciutadania ja que l’esport sempre genera i millora la salut i la qualitat de vida de les persones». I ha afegit la necessitat de fer el màxim ressò possible dels jocs ja que tothom pot practicar esport segons les seves capacitats tal i com demostren els atletes que participen als jocs. «Si hi ha alguna família que tingui un fill o una filla amb algun tipus de paràlisi cerebral ha de saber que els seus fills poden també fer esport i com l’esport millora les nostres vides i ens fa més feliços», ha afirmat.

En aquest sentit, tots els representants han coincidit en destacar l’alt nivell dels jocs, que es celebren per primer cop a Catalunya i que tenen un ampli ressò internacional amb la participació de més de 800 persones entre atletes, àrbitres i voluntaris de gairebé 30 països de tot el món.

En paral·lel, Eloi Rovira ha reiterat «el seu agraïment als organitzadors per comptar i pensar en el municipi de Sant Cugat del Vallès que acollirà els jocs i com la celebració d’aquests projectarà la ciutat a nivell internacional».

Per la seva banda, Carles Muñoz, ha donat les gràcies «a tots els actors implicats pel seu suport i col·laboració» i Gerard Esteve ha volgut subratllar com a «través de l’organització d’esdeveniments com els World Games ens visitaran atletes de primer nivell en esport adaptat i es contribueix cada cop més a fer millors jocs, un millor país i un millor món». Per últim, Oriol Marcé, ha recordat que «aquesta edició pel que fa a la participació té una ràtio molt equilibrada entre homes i dones».

CP World Games 2018

Els CP World Games, que per primer cop es disputaran a Catalunya, comptaran amb 7 disciplines diferents dividides en esports (Atletisme, Race Running, Futbol i Natació ) i esports en desenvolupament (Futbol Femení, Boccia i Eslàlom amb Cadira de Rodes).

Els CP World Games 2018 són una de les competicions esportives més importants per als atletes amb paràlisi cerebral. Els jocs es disputaran en diferents emplaçaments esportius de Sant Cugat del Vallès, com el Centre d’Alt Rendiment (CAR), la zona esportiva municipal de la Guinardera, la Rambla del Celler i l’estadi Jaume Tubau. La competició reunirà esportistes, tècnics, assistents, familiars, aficionats i voluntaris d’arreu del món.

CPISRA World Games

Els CPISRA World Games és un esdeveniment multi esportiu en el qual es practiquen 7 esports de modalitat paralímpica dirigits a esportistes amb una discapacitat originada per una lesió cerebral.

La majoria de les proves que es realitzaran en els CP World Games són puntuables per al rànquing oficial de les federacions internacionals de cada un dels esports i, per tant, classificatòries per a futurs esdeveniments paralímpics com els Jocs Paralímpics.

Esports

De les 7 modalitats esportives que es practicaran durant els CP World Games, es diferencien dues categories: els esports oficials i els esports en desenvolupament.

Esports oficials: Atletisme Paralímpic, Race Running, Futbol PC i Natació Paralímpica. I esports en desenvolupament: Eslàlom en Cadira de Rodes, Boccia i Futbol PC Femení.

En els esports en desenvolupament es realitzarà un campus esportiu de perfeccionament previ de 2 dies. Un expert en cada esport dirigirà les jornades de formació, en les quals durà a terme una sèrie d’entrenaments específics enfocats a tots els esportistes i tècnics d’aquelles modalitats. Finalitzades les jornades de formació, els participants competiran entre ells, durant els dos dies següents.

Als CP World Games hi participaran 800 persones de gairebé 30 països entre esportistes, tècnics,  àrbitres internacionals, voluntaris nacionals i internacionals, delegats, classificadors internacionals i personal federatiu.

La competició

Els CPISRA World Games començaran el dimarts 7 d’agost i finalitzaran el dilluns 13 d’agost (el dia 6 ja hi haurà les primeres classificacions d’esportistes).

A més dels campus esportius de perfeccionament, durant els CPISRA World Games es realitzaran diverses activitats socials paral·leles, com ara els W-slalom Erasmus Project, el programa de Proud Paralympian o l’assemblea General CPISRA.

Author: Catalunya Directe

Deja un comentario

*