Consell de Joves constituït per l’oci i l’esport

El Consell de Joves 13/16 del curs 2017-2018 s’ha constituït aquest dilluns al vespre a la Sala de Plens

La participació, l’oci i l’esport, principals eixos de treball del Consell de Joves 13/16

Aquest dilluns al vespre el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira, ha presidit la sessió de constitució del Consell de Joves 13/16 per al curs 2017-2018. Aquest consell està format per joves de 13 a 16 anys escolaritzats en els centres d’ensenyament secundari de la ciutat.

L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Universitat i Família, Esther Salat.

Es tracta d’un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament, en el qual els joves estudiants d’ESO de la ciutat poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees i opinions, així com a proposar accions concretes per transformar la ciutat. Cal afegir que és un òrgan de participació voluntari, els i les membres del qual hi participen com a representants dels seus centres de secundària.

Durant la sessió el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira, ha mostrat la seva satisfacció per la participació dels nois i noies i ha agraït els centres de secundària de la ciutat per col·laborar. En aquesta línia Rovira ha destacat que «el consell de Joves 13/16 és l’òrgan representatiu dels nois i noies de la ciutat. No és una representació menor ja que a Sant Cugat, gairebé el 25% de la població té menys 18 anys. L’experiència dels anys anterior ha estat molt profitosa.» El regidor ha afegit que «aquest espai de participació és la via per vehicular les opinions i propostes del col·lectiu de joves de la ciutat, i permet que coneguem de primera mà els seus interessos.

Els encàrrecs per al curs 2017-2018

El Consell de Joves 13/16 del curs 2017-2018 compta amb la participació de 12 centres de secundària de la ciutat, i està conformat per 24 nois i noies.

Per al nou curs l’Ajuntament ha fet tres encàrrecs al nou Consell de Joves 13/16. El primer sobre inversió participativa. Es farà en dues etapes ja que requereix la participació, l’opinió i les prioritzacions de tot el segment d’edat entre els 13 i els 16 anys.

El segon encàrrec l’ha escollit directament el Consell de Joves 13/16: l’oci i l’esport a la nostra ciutat. Treballaran en diferents sessions i comptarà amb l’ajuda de tècnics d’esports.

El darrer tema que es tracta d’estudiar i proposar alguna fórmula concreta de participació per a joves un cop acabada l’ESO i que després es desenvoluparà des de l’Ajuntament.

Author: Ajuntament de Sant Cugat

Deja un comentario

*